blog / Education

Education

Top 10 Frequently asked Interview Questions with Tips and Trick

444 / May-29-2021 08:00:23 By- srijan /

1. Tell me about yourself ?

Sample Answer: Well, I’m Harry and currently I'm a software developer at Nx-Tech Company, where I handle our top performing client. Before that, I worked at marketing and sells management at ABC Company. And while I really enjoyed the work that I did, I’d love the chance to dig in much deeper with one specific software company, which is why I’m so excited about this opportunity.

  • Remember that when the interviewer ask you the question, tell me about yourself, they are not asking for your whole life story and your parents, wife, background etc. When people here that question they think too sampler, " ohh! Let me tell my life story" He began to answer for 20 minutes but notice that he didn't say anything according to question.

  • So, when you hear that question, tell me about yourself, it means what value could you bring to company? What problems can you solve for the company?

2. Why do you want to work at our company?

  • We have to share the positive response and what we like about the company and relate it to your long-terms career goals that means How the company helpful in making your goals.
  • Sir, it is a great privilege to work in a reputed company like yours. When I read about your company, I found that my skills are matching your requirements. Where I can showcase my technical skills to contribute to the company growth.

3. What if I say that you are rejected?

Be positive.

Sample Answer: Through I have prepared well and done my best. But if I’m rejected, I will try to enhance more knowledge and opportunity. I will evaluate and improve myself to make myself worth for this position.

4. Why do you want this job?

Sample Answer: This job is not providing me with an excellent opportunity but also the possibility to make a difference due to my qualifications. The is a good mix of long-term and short-term activities involved in your company. I believe that my skills from past work experience, qualification, and my knowledge will be beneficial for your company and I can collaborate working in a team for the betterment of the company and it's standard.

5. What is your weaknesses?

   Sample Answer: I am emotionally sensitive. When people talk bad things about me - even its not true I'm feel get hurt. When this situation occurs to me all I can do is to keep myself calm, think positive and keep saying to myself "don't bother them, you know yourself better than they do".

 6. How do you define success?

Consider your biggest and the proudest achievement to date. View success as a learning process and give specific examples to backup your answer.

Sample Answer: I define success as fulfilling my role in my team and in the company. I trust my employer has placed me in a position where I am capable of achieving the team's and company's goals and so i work toward completing my individual duties as effectively as possible..

Be careful and answer this question this can tell the interviewer that you are going to dedicate your talent and skills to that work.

  • Telling the interviewer that you have no weaknesses means that you're hiding something so bad. Don't you think it is the sign of over-confident? So avoid saying that you have no weaknesses at all.
  •  
  • Don't take a long time to think about your weakness. Plan and prepare before you attend an interview.

7. How do you convince people to accept your point of view? 

General Tips:

You need to choose a time you influenced others on a decision which was the right decision.

Give positive response .

Sample Answer: I think the most important thing is to listen to what others want. I ask them open-ended questions to get a good sense of their options and preferences about a certain topic.

8. Why do you want to work in our company?

We have to share the positive response and what we like about the company and relate it to you long-terms career goals that means How the company helpful in making your goals.

Sample Answer:

a) Sir, it is a great privilege to work in a reputed company like yours. When I read about your company, I found that my skills are matching your requirements. Where I can showcase my technical skills to contribute to the company growth.

b) This job is not providing me with an excellent opportunity but also the possibility to make a difference due to my qualifications. The is a good mix of long-term and short-term activities involved in your company. I believe that my skills from past work experience, qualification, and my knowledge will be beneficial for your company and i can collaborate working in a team for the betterment of the company and it's standard. 

9. Tricky questions 1: 

The day before yesterday I was 25 and the next year I will be 28.
This is true only one day in a year.
What day is my birthday?

Answer: He was born on December 31st and spoke about it on January 1st

10. Tricky questions 2: 

I am male, if Albert's son is my son's father, what is the relationship between Albert and me?

Answer: He was my father

Reference:

   

 Download the app interview questions and answer for detail categorized interview question. Get this app from google play store.

Leave Your View

Comments

Ramesh June-01-2021 05:47:30

nice info